Garden Design

Dezeen’s main 10 property extensions of 2021

Persevering with our analysis of the 12 months we search on the dwelling extensions that turned heads in 2021, along with a polycarbonate-clad tower and a mirrored paintings gallery on stilts.



Image is by Adam Scott

A Cloistered Dwelling, Uk, by Turner Architects

In its renovation of an deserted Georgian family in London, Turner Architects extra an enormous rear extension that comes with a pair of courtyards and a eco-friendly roof.

The problem, which was educated by monastic cloisters, has a sequence of residing areas that leads out into the again backyard. The courtyards are accessed by means of sliding doorways, producing seamless backlinks between the inside and exterior when opened.

Come throughout out much more about A Cloistered Dwelling ›


Polycarbonate-clad house in Paris
Image is by Caroline Dethier

Being in Paris, France, by Java Structure

Java Structure launched this 6-by-four-metre tower to an earlier stone dwelling that was discovered hid away in a courtyard in Paris.

The vertical extension has three storeys of dwelling areas and is animated with a mixture of various facade therapy choices, together with slatted picket screens and translucent polycarbonate panels.

Uncover out extra about Staying in Paris ›


Kitchen of House Recast
Picture is by French + Tye

House Recast, British isles, by Studio Ben Allen

One of the experimental extensions on this itemizing belongs to the Home Recast, a Victorian dwelling in London that was renovated by Studio Ben Allen for a retired pair.

The problem, which received the Don’t Shift, Make enhancements to! 2021 contest, employs brightly colored concrete for each of these its structural issues and ornamental information. The architect defined this was knowledgeable by the house’s first Victorian structure.

Receive out further about Dwelling Recast ›


Black exterior of Cottage on the Point in Quebec
{Photograph} is by Raphaël Thibodeau

Cottage on the Place, Canada, by Paul Bernier Architecte

This screened porch and stained cedar-clad quantity had been further to a country lakeside cabin in Quebec as element of a wider renovation job.

Paul Bernier Architecte constructed the extensions to echo the country look of the current dwelling with out having mixing in with it. Equally new additions additionally embody large parts of glazing that body sights of the encircling timber and night time time skies.

Uncover out further about Cottage on the Place ›


Kitchen of Concrete Plinth House
Picture is by Nick Dearden

Concrete Plinth Dwelling, Uk, by DGN Studio

In east London, a Victorian semi-detached dwelling was prolonged by DGN Studio to remodel its darkish north-experiencing kitchen into an excellent and open up room suited to gatherings.

The extension stands on a sunken concrete flooring that’s nonetheless left uncovered and designed to maximise ceiling peak. It’s complemented by navy kitchen space items with concrete worktops and brightened by an uncovered roof development constructed from oak.

Come throughout out much more about Concrete Plinth Family ›


Timber diagrid roof in House for Theo and Oskar by Tigg + Coll
Picture is by Andy Matthews

Home for Theo and Oskar, Uk, by Tigg + Coll Architects

Accessibility was a precedence within the model and design of this property extension, which Tigg + Coll Architects carried out for a family members with two younger youngsters which have a unusual muscular dysfunction.

The timber-roofed wing is obtainable by wheelchair and has amenities designed specifically for the youngsters, Theo and Oskar, instantly after whom the home is known as. Its distinct diagrid roof was engineered to help develop roomy bedrooms and to additionally help hoists.

Come throughout out far more about Family for Theo and Oskar ›


Mirrored house extension
Picture is by Katie Huisman

Malinka Gallery, Canada, by F2A Structure

Properly balanced about steep bedrock within the Okanagan Valley, this mirrored dwelling extension by F2A Structure is utilized by its proprietor as a private paintings gallery.

Due to to the uneven terrain of the rocky web-site, the extension is elevated on slender metal stilts and accessed by means of a glazed stairwell within the principal residence. Its chrome steel cladding was picked out to replicate the sky and the constructing’s wooded atmosphere.

Find out extra about Malinka Gallery ›


Rydon Street, UK, by Moxon Architects
{Photograph} is by Alexandria Hall

Rydon Avenue, Uk, by Moxon Architects

Moxon Architects excavated the basement of a Victorian townhouse in London to create this pared-back once more rear extension and matching sunken yard.

The addition, which features a spacious dwelling place, occupies the excellent width of the plot and is completed with a crisp white product palette. The concrete brick partitions and resin flooring improve exterior to supply a seamless transition to the again backyard.

Discover out further about Rydon Road ›


White-walled hallway of House B-L
Picture is by Jeroen Verrecht

Dwelling B-L, Belgium, by Graux & Baeyens Architecten

Property B-L is a Sixties dwelling in Destelbergen that was expanded with a minimalist kitchen and dwelling place by Graux & Baeyens Architecten for its co-founder Basile Graux.

The brand new wing is positioned at a slight angle to the first dwelling to maximise daylight publicity. Nonetheless, the aged and new components are unified by muted inside finishes and the same grey plywood cladding on their exteriors.

Receive out much more about Family B-L ›


Exterior of K&T's place by Nielsen Jenkins
Picture is by Shantanu Starick

Okay&T’s Space, Australia by Nielsen Jenkins

A tactile content material palette of uncovered timber and blockwork characterises the semi-enclosed rear addition to Okay&T’s Put, a cottage owned by an artist and gallery director in Brisbane.

It was prolonged by Australian studio Nielsen Jenkins as element of a broader renovation of the dwelling and consists of a sequence of occupiable landings that maximise place within the present dwelling. By exposing its development merchandise, prices ended up additionally saved to a minimal.

Discover out further about Okay&T’s Place ›

Related Articles

Back to top button